A Budapesti Nyári fesztiválnak a hivatalos jegyértékesítő portálja a Fesztivál jegyiroda.

Többek között ez a jegyiroda még a Budapesti Tavaszi Fesztivál és a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál referenciairodája és fő értékesítőhelye is egyben.

De a Fesztivál jegyiroda nem csak ezeknek a fesztiváloknak a jegyértékesítését végzi, hanem ennél jóval többet képvisel. Amellett, hogy szinte valamennyi belföldi és külföldi koncertre, színházi vagy más kulturális és sporteseményre jegyet válthatnak itt, temérdek fontos és naprakész információkat találnak a hivatalos weboldalon vagy akár személyesen is. Legyen szó akár online vagy személyes jegyvásárlásról, jegyekkel kapcsolatos információkról, megtalálhatnak országszerte az Interticket hálózatában bármilyen közvetlen jegyértékesítő partnert is.

Olvashatnak színházi kisokost, ha valakit érdekel mélyebben a színfalak mögötti világ és annak kifejezései, és természetesen kaphatnak a fesztiválokról fontos tudnivalókat is, legyen szó akár egy esőnapról, ami a koncertek esetleges időpontváltozásaiért felelősek. 

A szolgáltatásaik nem merülnek ki a jegyeladásokban, hanem akár helyszínbérbeadást is vállalnak. A Szabad Tér Színház mindkét helyszíne bérbe vehető akár kulturális, sport vagy bármilyen egyéb programok lebonyolítására, amelyet teljes felszereltséggel, hang és fénytechnikával biztosítanak igény szerint. A bérleti díjak függenek a program hosszúságától és jellegétől egyaránt, amely közös megbeszélés és megegyezés alapján történik. A Városmajori Szabadtéri Színpad nézőterén 800 férőhely van, a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon pedig összesen 2800 néző tud helyet foglalni. 

A nyári szezonban a Margit Terasz Étteremben széles étel és italválasztékkal várják kedves vendégeiket, minden évben május 1-től egészen szeptember 30-ig, minden nap 11 órától, így a teljes Budapesti Nyári fesztivál ideje alatt is. 

Természetesen az előadások napjain, minden előadás végéig biztosítják a folyamatos kiszolgálást. 

Ha valaki még nem járt ott, akkor mindenképpen látogasson el akár az előadások előtt vagy után, de akár konkrét program nélkül is, hiszen a Margitszigeten, a Víztorony udvarán a Margitszigeti Szabadtéri Színpad kerengőjében, mely nemcsak az előadásokra érkezők körében népszerű, a finom ízek mellett a környezet is varázslatos. Az étterem 1993-ban nyitotta meg kapuit és azóta is rendszeresen működik. Nem mellékesen az előadások előtt 17 és 20 óra között érkezők, érvényes színházjeggyel 10% kedvezményben részesülnek az éttermi fogyasztásukból. A szakképzett személyzetükkel és a komoly technikai hátterükkel házon belüli és akár még házon kívüli rendezvényeket lebonyolítását is elvállalják. 

Mivel a Budapesti Nyári fesztivál és a Margitszigeti Szabadtéri színpad hivatalos és elsőszámú jegy értékesítői portáljáról van szó, a jegyvásárlás mellé egy különleges oda utazási lehetőséget is kínálnak a helyszínre érkezők számára.

Aki hajózott már a Dunán akár nappal, akár sötétedés után, az tudja, hogy a látvány a budai és a pesti oldalon egyaránt lenyűgöző és fantasztikus élményt kínál a hajóút során. Mahart Passnave néven színházi hajójáratokat indítanak a Margitszigetre.

A Vigadó téri és a Batthyány téri kikötőkben egyaránt egy kis piros színű molinó jelzi, hogy hol kell várakozni. Abban az esetben, ha a kikötő megállójában állóhajót látnak, ne aggódjanak, mert a színházi hajójárat akkor is érkezik, csak ilyen esetben a ki-beszállás az ott parkoló hajón keresztül történik. Ha a Szent István parki kikötőből indulnak, akkor ott egy piros zászlót és a “Színházi hajójárat a Margitszigetre” 10 méteres molinót kell keresni a kikötő korlátján.

Ezek után, a beszállást követően a hajóút már igazi élményekkel várja kedves utasaikat, a színházi előadásról már nem is beszélve. Természetesen a visszaútra is van lehetőség, és ha esetleg világosban érkeztek a szabadtéri előadásra, és sötétedés után is hajóval térnek vissza a kikötő állomásához, higgyék el, megkoronázza a látvány az amúgy is fantasztikus estéjüket. A hajó menetrendeket, a jegyárakat és minden további fontos információt a Fesztivál jegyiroda honlapján megtalálnak.

Fizetési lehetőségek mind a helyszíni pénztárakban és a Szabadtér Jegyirodában is lehetséges a következő módokon.

Természetesen készpénzzel és bankkártyával egyaránt lehetséges a helyszíni fizetés, ezen kívül az OTP, K&H, MKB Szép Kártya, valamint az OTP Cafeteria kártya, az Erzsébet utalvány Szabadidő, Kultúra és Ajándék, az Edenred bankkártya és kultúra utalvány, az Erzsébet + kártya, valamint a Posta Paletta utalvány Szabadidő, Kultúra és Ajándék, kivétel nélkül elfogadott fizető eszközök. Ezen kívül online jegyvásárlásra is van természetesen lehetőség.

Ha bármilyen fesztiválra, eseményre, koncertre, rendezvényre szeretnének jegyet vásárolni, azt a Fesztivál jegyirodán keresztül megtehetik, nem kell máshol keresgélni. 

Szabadtér/Fesztivál Jegyiroda és Közönségszervezés, a biztos választás, ha jegyet szeretnének vásárolni.