Ez az egyedülálló vízi és szárazföldi állatkert bemutatja az édesvizek halvilágát, beleértve a hazai faunát is, valamint ezen kívül a trópusok élővilágát és a tengerek hihetetlen fajgazdagságát is.

A több száz különböző állatfajt és a rengeteg csodálatos trópusi növényt 8 teremben csodálhatják meg.

A Tropicarium a világ különböző egzotikus, trópusi tájairól származó és érkező állatokkal várja a kíváncsi látogatóit az év minden napján. Az állatkert lakói között egyaránt megtalálhatók a lusta és mozdulatlan aligátorok, lenyűgöző egzotikus hüllők és kétéltűek, apró ugrándozó majmocskák, csodaszép szabadon repkedő madarak, és természetesen a hatalmas akváriumban a több ezer színes halfaj képviselője, és a tengerek csúcsragadozói, a cápák is.

A rájasimogató kismedencében minden bátrabb érdeklődő megsimogathatja és a gondozók segítségével akár meg is etetheti a tengerek fenséges élőlényeit, persze nem a 4 méteres példányokat, hanem a kisebbeket.

Így is fantasztikus élmény vár a látogatókra.

Forrás: https://tropicarium.hu/

A cápaakvárium alatt húzódó 12 méteres látványfolyosóban sétálva a látogatók egészen közel, karnyújtásnyira csodálhatják meg a tigris-, és barna cápákat.

Az esőerdő részen, az aligátorok felett, minden negyedóra elteltével beköszönt az esős évszak, és elered a trópusi eső. 

A Tropicarium tehát olyan kivételes és fantasztikus élményeket kínál, a rájasimogatással, a trópusi esővel, magával a látványvilágával és a lenyűgöző növény és állatvilággal, valamint a cápák látványetetésével, amely kihagyhatatlan program az egész családnak.

Mivel az Állatkert a Campona bevásárlóközpontban található, így ingyenes parkolás várja az autóval érkezőket, valamint étkezési és vásárlási lehetőség is kínálkozik az állatkerti séta után vagy előtt.

A Tropicarium a Campona bevásárlóközpont földszintjén található, és természetesen a kialakításkor figyelembe vették a mozgáskorlátozottak, illetve a babakocsival érkezők érdekeit is. Az állatkert egész területén, valamint az ajándékboltban is a lépcsők mellett rámpák biztosítják a kényelmes, és biztonságos közlekedést mindenki számára. 

A Tropicarium az év minden napján nyitva áll a látogatók előtt.

Minden nap reggel 10:00-20:00 óra között várja az érdeklődőket. A pénztár 19 órakor zár. A fenti nyitvatartástól csak karácsonykor és az újév alkalmával térnek el. A nyitvatartás ezeken a napokon a következőképpen módosul:

December 24. 10:00-14:00 óráig (pénztárzárás: 13:00 órakor)

  • December 25. 12:00-19:00 óráig (pénztárzárás: 18:00 órakor)
  • December 26. 10:00-20:00 óráig (pénztárzárás: 19:00 órakor)
  • December 31. 10:00-18:00 óráig (pénztárzárás: 17:00 órakor)
  • Január 1. 12:00-19:00 óráig (pénztárzárás: 18:00 órakor)

A jegyárak:

Felnőtt jegy: 2.700 Ft/ fő (18-65 év között)

Senior, Gyermek és Diákjegy: 2.000 Ft/ fő (4-18 év között diákigazolvánnyal és felnőtteknek 65 év felett)
Gyermekeknek a belépés 4 éves kor alatt Ingyenes! 

Családi jegy: 8.800.-Ft (2 felnőtt+ 2 gyerek)

A Tropicarium könnyen és egyszerűen megközelíthető, autóval közvetlenül az MO-ás autópályáról, a 6-os főútról és a Nagytétényi útról. A parkolással sem lesz gond, hiszen 1800 férőhelyes ingyenes parkolási lehetőséget kínál a bevásárlóközpont. Tömegközlekedéssel a Móricz Zsigmond körtérről a 33-as, 114-es, 213-as, 133E jelű autóbuszokkal, a Kelenföld vasútállomás irányából pedig a 101E számú autóbusszal. Vonattal is megközelíthető a Tropicarium. A Campona melletti korszerű Budatétény vasútállomásról.

A Tropicarium fantasztikus és feledhetetlen élményt kínál a látogatóknak. Mindenkinek kellemes kikapcsolódást és jó szórakozást kívánunk.