Ebben a cikkünkben azt mutatjuk be Önnek, hogy miben is ötvöződik a linképítés fontossága. Írtunk már magáról a keresőoptimalizálásról, mindehhez még hozzátartozik a „linkek építése”, amelyek ugyancsak segíthetnek Önnek a Google keresőjében való előkelőbb hely megszerzésében.

Régebben úgy gondolták, hogy a link építés fontossága abban rejlik, miszerint mindegy hogy hol, ám minél nagyobb mennyiségben legyenek linkek elhelyezve, szinte bármilyen oldalon, csak hozzánk fussanak a szálak. Vagyis teljesen mindegy, hogy Piri néni cukrászdájának oldalán van-e a karosszéria lakatos cégének linkje, csak legyen.

Ez a teória már jó régóta megdőlni látszik, mivel a Google és azon belül is az Analytics nevű szolgáltatása nem így működik. Természetesen a linképítés fontossága a mai világban is vitathatatlan, ám teljesen más rendszerrel operál. Célja az, hogy a keresők jobban figyelembe vegyék az Ön honlapját. Mindezzel elősegítjük, hogy a potenciális érdeklődők, akik később ügyfelek lehetnek, rátaláljanak az Ön vállalkozására.

Első körben mégsem ez a legfontosabb, amiért a linképítés fontossá válik, hanem a keresők azok, amelyeket először „le kell nyűgözni”. A keresők elsődlegesen nem azt figyelik, hogy arról a linkről magáról érkezik-e látogató. Nem ám. A linkeket a keresők mondhatni imádják, amelyek miatt jobb helyre sorolhatják az Ön weboldalát.

Nézzük is meg, hogy ez igazából mit is takar! A köztudattal való ellentétben nem is igazán azt érdemes meghatározni, hogy milyen is a jó link, hanem mondhatni azt érdemes tudni, hogy melyik a rossz. Azzal sokkal könnyebb kalkulálni, kivédeni azokat az elemeket, amelyek hátrányba hozhatják Önt. 

Mik azok a linkek, amelyek nem megfelelőek az Ön számára? Alapvetően a linképítés fontossága is a sokszínűségben rejlik, vagyis nem érdemes nagy mennyiségben linkeket használni, avagy mindazokat automatikusan kialakítani. Mindazonáltal teljesen töröljük ki a fejünkből azt, hogy csak linképítésre alakítunk ki egy weboldalt. 

Hogyan építsünk linket? Egy új, frissen induló weblapnál szükségszerű, hogy mutassanak rá linkek. Mindezeket érdemes kiegészíteni a Google különböző szolgáltatásaival, mint például a webhelytérkép. 

Miután a honlapot felszereltük minden jóval, vagyis érdekfeszítő tartalmakat és PR cikkeket sorakoztattunk fel, továbbá kialakítása is igazán felhasználóbarát, akkor útnak indulhat a közösségi médiában való részvétel. A linképítés fontossága itt is megmutatkozik, bár nem amolyan klasszikus módon. Mindenképp regisztráljon és készítsen a vállalkozásának közösségi média fiókokat.

Ezeken a fiókokon szerepeljenek linkek, cikkek a honlapjáról, amelyek alapján összeköthetőek lesznek, majd érje el (Facebook megosztás, stb.), hogy a közösségi média felületeken nagy arányban jelenjenek meg mások oldalain az Ön (közösségi) oldalára mutató linkek.

Ám mivel semmi sem ilyen egyszerű – még a kezdeti lépések sem – így mindenképpen hozzáértő kezébe adnám honlapjának felépítését, a keresőoptimalizálást, hiszen önmagában a linképítés fontossága sem csak egy fogalom, hanem tényleges segítség Önnek az előrébb jutásban. 

Bízzon meg minket weboldalának linképítésével és még további információkkal tudjuk ellátni Önt, amelyek hatékonyabbá teszik az ismertségének elterjedését, a látogatók gyűjtését és a vevők megnyerését. Ne feledje, a közösségi média megjelenésével a keresőoptimalizálás és a linképítés maguk is az online marketing részévé váltak. Mindenképp adja át szakértő kezekbe ezek kezelését!