A fővárosunk, Budapest, egyszerűen elkápráztató, és gyönyörűsége mellett, az egyik legnagyobb pozitívuma, hogy mindent megtalálhatunk a városban, amit csak szeretnénk, így karácsony boltot is. 

Ha karácsony, akkor sok embernek a vásárlás és az előkészületek jutnak eszébe. Budapesten létezik egy úgy nevezett karácsony bolt, ahol mindent megtalálhatunk, amire csak szükségünk lehet. Egy fedél alá hozott igényes válogatások a család minden tagjának. Kínálnak szép és hasznos, értékőrző ajándékokat. Gyönyörű kerámiák, vázák és virág kaspók, a sütés-főzés és tálalás kellékei, gyerekjátékok óriási választékban, valamint gasztronómiai különlegességek is várják az ajándékvadászokat.

Az otthon kiegészítők között párnák és puha takarók, férfi és női köntösök, egyedi dísztárgyak. A hölgyeknek szánt válogatásban szépségápolási termékek, kisebb – és nagyobb divat kiegészítők, táskák, kesztyűk, sálak, sapkák, övek, és ékszerek. Ezen kívül pedig könyvek és exkluzív művészeti albumok, füzetek, naplók és rengeteg más ajándékötlet alkotja a bolt árukészletét.

Természetesen a karácsonyi dekoráció sem maradhat el: a karácsonyi otthon, az asztal és a karácsonyfa ékeit is megtaláljátok a boltban. Valamint gyönyörű csomagolópapírokat, ajándékkísérőket és ajándékcsomag díszítőket. Nem fog csalódni, aki a bevásárlóközpontok tömegétől távol, egy helyen, igazán varázslatos környezetben szeretné letudni a karácsonyi ajándékvásárlást.

Ez az üzlet csodálatos.

A hangulat leírhatatlan. Valahogy visszavisz engem a gyermekkorba, amikor még szilárdan és töretlenül hittem a Mikulásban, és vártam, hogy az angyalok elhozzák feldíszített karácsonyfánkat. Amikor még azon aggódtam, elég jó voltam-e ahhoz, hogy ne kapjak virgácsot, és írtam ajándékkérő levelet Jézuskának.

Mindenkinek szívesen ajánlanám, aki legalább annyira odavan ezért az ünnepért, mint én, hiszen csodálatos a hangulat, és gyönyörűek a dekorációk. Minden megtalálható, amire csak egy ilyen eseményen szükségünk lehet. Ami számomra nagyon fontos, hogy ne az ajándékokról szóljon az ünnep, hiszen akkor elveszíti az értékét. Szóljon a jó hangulatról, amit ez a bolt is nyújt. Fontos még véleményem szerint, hogy időben elvégezzünk mindent, amit kell, hiszen nemcsak újév napján, hanem december 24-én sem szabad kivinni semmit a házból, ezzel együtt ugyanis a szerencse is kikerül. Persze nemcsak a szemét kivitelével dobhatod jelképesen a kukába sorsod kedvező alakulását, hanem a takarítással is. A mosással, sepréssel és porszívózással a hiedelem szerint szintén eljátszhatod Fortuna bizalmát, vagyis jobb, ha az ünnepi nagytakarítást december 23-ra – vagy annál korábbra – tervezed.

Az üzletben egyébként gyönyörű adventi koszorúkat lehet vásárolni, ha esetleg nem szeretünk vele saját kezűleg eltölteni az időt, akkor mindenképp nézzünk körül, és válasszuk ki számunkra a legmegfelelőbbet.

Legalább egyszer mindenképp látogassunk el, ha másért nem is, de legalább a hangulat miatt, hiszen csodás.