Felmérések szerint fővárosunk népszerűsége télen ugyanannyira magas, mint nyáron. Hogy a turisták miért is tartják Budapestet az egyik legkedveltebb célpontnak? Úgy tartják, ez a kelet Párizsa. Budapesten, főleg a karácsonyi szezon idején rengeteg programmal és látnivalókkal várják a látogatókat. Ez nem csak a turisták számára lehet érdekes, hiszen az itt élő emberek is nagyon szívesen látogatják ezeket a programokat.

1. Üljünk fel a fényvillamosra!

Mint tudjuk, a kettes villamos a világ egyik legszebb villamos vonala. Alig pár év alatt az adventi Budapest elmaradhatatlan és gyönyörű kelléke. Immáron 8. éve fog közlekedik a karácsonyi időszak alatt. Az UV nosztalgiavillamoson 39200 hideg fehér és kék színű LED világítás ejt minket az igazi karácsonyi hangulatba. Budapest legszebb épületeit csodálhatjuk meg az utazás során: a Budai Várat, a Vigadót, a Parlamentet és a Művészetek palotáját. A pénteki éjszakákon megszokottá vált ugyanis, ahelyett, hogy a nosztalgiavillamos pihenni térne, más városrészeken csavarog a vállalkozó kedvű utasokkal

2.Menjünk korcsolyázni a Városligeti Műjégpályára!

A budapesti élet mindig pezseg. Ha télen is vágyunk arra, hogy felfedezzük a közösségi élet egyik legfőbb helyszínét, akkor ez a legmegfelelőbb helyszín! Budapest egyik gyöngyszeme, a Városligeti tó és a Vajdahunyad vár szomszédságában műemléki védelem alatt álló Városligeti Műjégpálya. Számtalanszor rendeztek már hazai és nemzetközi versenyeket is. Ez a helyszín a téli mozgás és szórakozás jelképe, és talán a világ egyik legszebb panorámájával rendelkezik.

3. Vegyünk egy forró fürdőt a Széchenyi Gyógyfürdőben

Ez Európa legnagyobb fürdőkomlexuma. a maga 10 medencéjével. A Szecska gyógyvize 1246 méterről 76 fokosan tör fel Budapest egyik legmélyebb kútjáról. Nincs is jobb, mint a dermesztő hidegben a forró termálvízbe belemerülni és élvezni a közelgő karácsony hangulatát.

4. Sétáljunk a feldíszített, kivilágított Andrássy úton!

Ebben az időszakban nem csak a villamosok, hanem egész utcák borulnak fénybe. Nagyon hangulatos este végigsétálni rajta. Elmehetünk egészen a Hősök teréig is, és csak ámuldoznunk kell a gyönyörű kivilágítástól!

4+1. Térjünk be Vörösmarty téri adventi vásárra!

Évente nagyjából 800 turista látogatja meg a vásárt, hiszen ez Budapest egyik legkedveltebb célpontja, amit 1998 óta minden évben megrendeznek. Tény, hogy a karácsony már nem csak a szeretet ünnepe, vagyis nem csak erről szól. Az utolsó percekben rohangálunk ajándékokért, és mindenki siet. Ha betérünk a karácsonyi vásárra forralt bort szürcsölve találhatjuk meg a tökéletes ajándékokat: különleges játékokat, kézműves termékeket, vagy akár a kerámiákat.