Budapestről regényeket lehetne írni.. Úgy gondolom, Európa egyik legszebb városa. Budapest Magyarország fővárosa, ami egyben a legnagyobb és legnépesebb városa. Rengeteg központ található itt: Budapest a politikai, a kereskedelmi, az ipari, a kultúriális és a közlekedés központja Magyarországon. Rengeteg külföldi idegenforgalmi célpontja is. Az Euromontior International felmérése szerint a világ 27, míg Európa 7. leglátogatottabb városa. Több világörökségi helyszínt is megcsodálhatunk itt, hiszen a Duna-part látképe, a Budai Várnegyed, a Hősök tere, a Millenniumi Földalatti vasút és az Andrássy utat mind megtalálhatjuk ebben a gyönyörű városban.

Rengeteg kitüntetést kapott ezen kívül a város:

• A világ 100. legnagyobb GDP-jét termelő városa
• Az Amerikai Forbes magazin állítása szerint Budapest a 7. legidillibb európai város
• UCityGuides a világ 9. legszebb városának sorolja
• 1,3 millió ember véleménye szerint Budapest a világ második legjobb városa

Érdemes megemlíteni, hogy itt található a világ legnagyobb termálvizes barlangrendszere, Európa legnagyobb zsinagógája,a világ legnagyobb parlamenti épülete, valamint Közép- és Kelet-Európa legtöbb bevásárlóközpontja.
Hatalmasat lehet barangolni, hiszen rengeteg felfedeznivaló akad ebben a gyönyörű városban.

Városliget

A főváros kedvelt kulturális centruma és pihenőhelye a XIV. kerületben. A millennium idején épült meg ezen a területen a Hősök tere, a Vajdahunyad vára, a mesterséges tó, a Vidámpark, a Műjégpálya, a Fővárosi Nagycirkusz, a Széchenyi fürdő, a Szépművészeti Múzeum és a Műcsarnok is.

Számos műemléket látogathatunk meg városunkban.

Megtekinthetjük az első gótikus palotát, ami Nagy Lajos, Zsigmond király és Mátyás király uralkodása idején épült. Egy fényes, európai rangú királyi lakhely volt a Budavári palota. Megcsodálhatjuk a világörökség egyik építményét is, a Citadellát, ami a Gellérthegy népszerű kirándulóhelye. A Gresham palota a magyar szecessziós építészet kiemelkedő épülete, ami a londoni The Gresham biztosítótársaság budapesti székházaként épült. A Halászbástya csúcsos süvegű kőtornyai a hét magyar honfoglaló vezért szimbolizálják, neoromán stílusban. A neve arra utal, hogy a várfalnak ezt a részét halászok céhe védte. A Duna partján áll az ország legnagyobb épülete, az Országgyűlés állandó helyszíne, a neogótikus stílusban épült Parlament. Az épületegyüttes, a Vajdahunyad-vár a külföldi és hazai turisták városnéző programjában, a közeli Hősök terével együtt kihagyhatatlan látványosságként szerepel születésétől napjainkig.
Ha Budapesten jár az ember kihagyhathatatlan, hogy végigsétáljon a Duna-parton. A budai Duna-part mentén ellátogathatunk a Döbrentei térre és a Szent Gellért szoborhoz, ami az Erzsébet-híd kanyargós lehajtója alatt fekszik. A magyarokat mindig szerető Erzsébet királyné bronzszobra és a Rudas fürdő tőszomszédságában lévő nyitott szórakozóhely várja a turistákat. Érdemes a Fő utca és Vízvárosról is pár szót említeni. A mára már műemléknek számító Fő utca Buda egyik legfontosabb kereskedőutcája volt a XVIII.századtól. A Buda ostroma alatt teljesen lerombolt Víziváros a Várnegyed alatt helyezkedik el. Jellegzetessége, hogy az itt található barokk épületeik ma már Budapest építészeti örökségének részei. Ha itt járunk, érdemes a Szervita téri templom eklektikus stílusú homlokzatát érdemes megtekinteni.
A Pesti Duna-part oldalán is rengeteg nevezetességeket vélhetünk felfedezni. A Március 15. tér a magas, klasszicista stílusú lakóházakról híresek, amik a 19. század elején épültek. A tér déli oldalán a több mint 100 éve nyílt Mátyás Pince étterem, míg jobbra nézve a Gellért-hegyet és a Citadellát láthatjuk. Itt áll még az ország legnagyobb épülete, ami 691 helységből áll. A neogótikus stílusban épült Parlament az Országgyűlés állandó helyszíne. A 2-es villamos északi végállomása a Jászai Mari tér. Azért is érdekes ez a hely, mivel a II. világháború alatt a német hadsereg által épített bunkerrendszer húzódik ott. Kis része nyilvános csak. A látogatható részben egy földalatti művészeti galéria kapott helyet. A Vigadó téren található Budapest legújabb nevezetessége a Kiskirálylány-szobor, illetve a Vigadó épület, ami híres koncert- és bálteremként szolgál.

Budapest éjszakai élete

Rengeteg turista élvezi a pesti éjszakai életet. Ez nem is meglepő, mivel rengeteg lehetőséget kínál a fővárosunk a szórakozásra. Számos Diszkó és klub található a város szívében. Hangulatos jazzbárok, zenés szórakozóhelyek, romkocsmák, elegáns discók, sörözők, sztriptíz bárok és sok más. Rengeteg legény- és lánybúcsút szerveznek ide a külföldiek a kiváló éjszakai élet miatt.
Érdemes kipróbálnunk a 3 órás biciklitúrát, hiszen rengeteg plusz információkat és érdekességekkel szolgálnak, amellett, hogy Budapest legszebb épületeit, helyeiket tekinthetjük meg.
Akik a fürdők és medence partik szerelmesei, azok is találhatnak éjszakára tökéletes programot. A Rudas fürdőben este 10-től hajnali 4-ig élvezhetjük a csodálatos kilátást, illetve a forró fürdőt.
Ha a párunkkal gondolkozunk, hogy éjszaka mit is lehetne csinálni, akkor garantáltan sikeres lesz az éjszakai sétahajózás. Romantikus vacsora a Dunán, majd egy pohár pezsgővel együtt csodálni a kivilágított Budapestet.
Szerencsére Budapesten a fiatal bulizni vágyók rengeteg szórakozóhely közül válogathatnak zenei ízlésüknek megfelelően. Ismert szórakozóhelyek például a Morrison’s 2, RIO Budapest, Peaches and Cream, Dürer kert, és az Akvárium.
Ha buliról van szó és szeretjük az exkluzív dolgokat és a hatásos belépőt az éjszakai limuzin bérlés kézenfekvő megoldás.
Rengeteg fiatal választja éjszakai helynek a Deák Ferenc teret, ahol az óriáskerék és a Fröccsterasz is található, mindez Budapest szívében. Remek park, hiszen a jó időben rengeteg fiatal ül ki pokróccal és egy üveg borral.

Remélem ezek után, kedvet kaptak, hogy ellátogassanak Budapest különböző helyeire, mert csodálatos a fővárosunk, rengeteg programmal és érdekességekkel.