A tánc egy művészeti ág, amely a test – jellemzően ritmikus, zenére történő – mozgásával fejez ki érzelmeket, épít társadalmi kapcsolatokat, de spirituális tartalommal is bírhat. Ebben a bejegyzésben összegyűjtöttünk felnőttek számára budapesti tánciskolákat.

Broadway Dance Center ® Táncstúdió

1146 Budapest, Kerepesi út 26. I. emelet                                                        Stadionok Metrómegálló

Az eredeti Broadway Dance Center New York és talán az egész világvezető, néhány területen abszolút mértékben stílusmegalapozó táncstúdiói közé tartozik. A Broadwayt mindmáig a világszinten professzionális táncosok és a legjobb koreográfusok gyűjtőhelyeként tartják számon. A Broadway Dance Center® Budapest élénk kulturális és művészeti együttműködésen alapuló kapcsolatot ápol a New Yorki Broadway Táncstúdióival.

Mit gondolsz miért LELKESEDIK egy életen át
milliónyi fiatal és idős, férfi és nő a salsa által képviselt
“mágikus vonzerő” megízlelését követően?

De mi is az a Salsa?

A rendszerváltás után a Budapesten élő kubaiak hatására kezdett el terjedni ez az ismeretlen tánc. Az első rendszeres salsa táncestek az Almássy téri szabadidőközpontban voltak, majd itt 1999-ben a Salsa Viva Táncverseny is megrendezésre került, ami nagy impulzust adott a magyarországi salsa életnek, összefogva az eddig egymást nem ismerő táncosokat. Ezután sorra nyíltak a tánciskolák, és 2006-tól az ország nagyobb városaiban is tanulható ez a tánc.
A Broadway Dance Center által meglátogatható órák:

KEZDŐ SALSA TANFOLYAM

Szeretnél egy olyan hobbyt, mely által az életben fokozódik a lelkesedés, a jókedv, a tűz és a szenvedély?
Ha kíváncsi vagy hogyan tehetsz szert a táncon keresztül olyan magabiztos kisugárzásra, hogy könnyedén el tudd varázsolni a másik nemet, vagy, kíváncsi vagy milyen érzés a sziklaszilárd önbizalom és határozottság, amelyet egy biztos alapokon nyugvó tánctudás adhat, akkor a kezdő salsa tanfolyamot neked találták ki.

KEZDŐ BACHATA TANFOLYAM

A tánc a szoros, gyakran testkontaktusos tánctartása miatt rendkívül érzéki hatást kelt, így rajta keresztül elsősorban a másik nem iránt érzett erotikus vonzalmunk fejeződik ki. Éppen emiatt a fokozott intimitás miatt egy gentleman nem táncol válogatás nélkül mindenkivel bachatát, mert azt különleges alkalomnak tartja, amely legtöbbször szeretők, párok és házastársak részére szól. A tanfolyam lényege, hogy egyfajta érzéki kisugárzással teljenek az órák. Attól szép ez a stílusú tánc, hogy értékesnek tartjuk a pillanatot és egymásra hangolódva élvezzük a tánc ellenállhatatlan hangulatát.

 FELLÉPŐ KOREOGRÁFIA CSOPORT

Ez a tanfolyam azoknak kedvez, akik kifejezőbb és minőségi mozdulatokra vágynak, és a lámpalázat le szeretnék küzdeni. Lehetőséget ad gálákon szereplése, és letesztelhetjük, hogy képesek lennénk-e egy ilyen felkészítést a következő években tovább csinálni.

 

Joy Dance Budapest

Budapest, XVII.kerület, Kis utca 1

A tánciskola célja nem csak a tánc megtanulása, hanem az életforma, a jókedv, a buli, és a mozgás! Ha szeretnél egy kicsit kiszakadni a hétköznapok rohanásából, vagy csak felpörgetni a hétköznapokat valami plusszal, akkor ez a tökéletes tánciskola. Az első alkalom ingyenes. A következő táncokkal találkozhatunk, illetve tanulhatunk meg: angolkeringő, tangó, cha-cha, rumba, jive, salsa, mambo, swing.

Társastánc felnőtt kezdő csoport

Olyan párok és “egyéni”, bátor vállalkozó kedvű hölgyek és URAK jelentkezését várjuk, akik még nem tanultak táncolni, társas táncolni vagy már nagyon régen és szeretnék a standard és latin táncok alapjait, basic koreográfiáit elsajátítani, felfrissíteni.

Társastánc felnőtt középhaladó csoport

A standard táncokból az angolkeringő és tangó alaplépéseit, a latin táncokból pedig a cha-cha-cha, mambó, rumba és jive basic figuráit táncolják már “felhasználói szinten”.

Társastánc felnőtt haladó csoport

A csoport tagjai minimum 4 éve táncolnak már, de akadnak olyan párok is akik már jóval több éve. A standard és latin táncok alapjait már jól ismerik, ezért ettől a tanévtől igyekszünk velük a vezetés-és követés, valamint alaptechnikák elsajátításával foglalkozni. 25-65 éves kor között ingázik a korosztály, akik itt táncolnak.

 Keleti Andrea Tánciskola

Az oktatás már három helyszínen folyik:
• Budán a Hűvösvölgyben | Budapest II. ker. Heinrich István u. 8 (Stop Shoppal szemben)
• Budán a Csillagvár Bevásárlóközpontban | Budapest III. ker. Rákóczi u. 36. (Szentendrei út)
• Pesten a Köki Terminál Bevásárlóközpontban | Budapest XIX. ker. Vak Bottyán u. 75. 

Kezdő társastánc felnőtteknek

Akik csupán egy jó társaságra, vagy éppen sosem tanultak táncolni, azoknak tökéletes ez a csoport. Kezdő tanfolyamokon mindenki elsajátíthatja a legszükségesebb társastáncok leghasznosabb alaplépéseit.
Nagyjából 2 hónap alatt megtanulhatóak a rock’n’roll legegyszerűbb motívumait, valamint a mambó legkönnyebb figuráit. (A mambó a manapság rendkívül népszerű salsa egyszerűbb zenei és lépésváltozata.) Felidézzük a keringőt, amit valószínűleg már sokan táncoltak például a szalagavatójukon, és ami nélkülözhetetlen egy báli szezonban. Rendkívül izgalmas a cha-cha-cha, és a lassú táncok leghangulatosabbika a négyszögrumba, ezért a kezdő tánciskolásainknak ezekből is tanítunk néhány könnyen elsajátítható kombinációt.

Haladó társastánc felnőtteknek

A haladóbb csoportokban biztosítják a lehetőséget a tánctudás további bővítésére, új táncok megismerésére és például a férfiaknak a táncpartner vezetésével kapcsolatos titkok felfedezésére. Ajánljuk azoknak is, akik versenyző szintű hobbi tanfolyamot keres.

Zenés, táncos torna felnőtteknek, anyukáknak

Ezt azoknak az anyukáknak ajánlatos, akik szeretnének egy kicsit magukkal törődni, vagy kíméletesen megszabadulni a felesleges kilóktól. A zenés felpezsdítő óra hossza 1 óra. Itt garantáltan eltölthetsz 1-2 órát egy kellemes társaságban, ahol megértő fülekre találsz.

 

 Miami Balett Budapest

1067 Budapest VI. kerület, Podmaniczky u. 39.

Felnőtt balett oktatás a Nyugatinál, életkortól és testalkattól függetlenül, Egyedi módszertan alapján, a teljesen kezdő felnőttek is elsajátíthatják a klasszikus balettet. A teljesen kezdő felnőtt balett tanfolyamon, a résztvevők elsajátíthatják a klasszikus balett alapjait, mozdulatait és kifejezéseit, az órai viselkedés szabályait. Az alaptanfolyam után, olyan tudással rendelkeznek, hogy bekapcsolódhatnak az órarend szerinti óráinkba
Jellemzően 20-75 éves korig járnak a teljesen kezdő tanfolyamokra, az átlagéletkor 25 és 54 éves kor között van, és ténylegesen azok részére van indítva, akik még életükben nem jártak balett teremben.

 All Round Dance

Benczúr Ház
Postás Múzeum és Művelődési Alapítvány 1068 Budapest, Benczúr utca 27.

Az All Round Dance Táncstúdióban nem a profi táncos képzésen van a hangsúly, mert arra heti egy-két alkalom nem elég ezt mindenki jól tudja, de az egészség megőrzése, karbantartása érdekében már a heti 1-szer 1,5 óra is sokat segít.

• A következő órákra van lehetőség jelentkezni:
Stretching (nyújtás, belemlegítés) + Klasszikus Balett felnőtteknek
Stretching + Jazztánc (Jazzbalett) felnőtteknek
Stretching + Amerikai Sztepptánc felnőtteknek
Stretching+ BÉZS óra: Kombinált alapozó, testfejlesztő, erősítő és alakformáló tréning (felnőtteknek)
Stretching + Kombinált óra: Kombinált alapozó, testfejlesztő, erősítő és alakformáló tréning (felnőtteknek)
Stretching + Koreográfiai óra felnőtteknek (zárt csoportok, csak a stúdió növendékei részére)